Технологичният гигант Samsung възнамерява да инвестира близо $360 милиарда до 2026 година, за да подобри бизнеса си от чипове до биотехнологии. Това обявиха от южнокорейската компания, цитирани от CNN Business.

Конгломератът дава обещание да създаде и внушителните 80 000 нови работни места до 2026 година, най-вече в сферата на полупроводниците и биофармацевтиката.

Групата насочва изключително внимание към Samsung Electronics - перлата в короната на многомилиардна разрастваща се империя, която обгръща корабостроене, технологии, опазване на здравето и финансите.

Samsung, Apple, Xiaomi? Кой производител продаде най-много в Европа през 2021 година

Samsung, Apple, Xiaomi? Кой производител продаде най-много в Европа през 2021 година

Пазарът смени лидера си четири пъти само за 12 месеца

Най-големият в света производител на смарт телефони, екрани, чипове за памет и потребителски уреди показа предходната година проекти да влага $151 милиарда до 2030 година, с цел да навлезе по-дълбоко в производството на модерни чипове.

Голяма част от тези средства ще бъдат ориентирани към подразделението за полупроводници, като целта накомпанията е да се конкурира с Intel Corp. и Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. в производството на чипове за международни имена като Nvidia Corp. и Qualcomm Inc. Компанията планира да засили и развитието на 6G.

От Samsung съобщиха още, че близо $290 милиарда ще бъдат изразходвани в Южна Корея, а останалите пари ще бъдат инвестирани в чужбина.