Акциите на "Телелинк бизнес сървисис груп" получиха дългоочакваното разрешение и търговията с тях започва на 8 юни, посочват от българското дружество.

На Българската фондова борса (БФБ) ще бъдат предложени 30% (3,75 млн.) от акциите на дружеството, които досега бяха собственост на трима акционери - Любомир Минчев, Спас Шопов и Иво Евгениев. Продажбата ще се извърши на два транша - през юни и през септември. В рамките на първия, който ще започне на 8 юни в 10:10 ч. и ще продължи до 17:00 ч. на 19 юни, ще бъдат продадени 875 хил. акции с цена от 7,60 лв. за брой. При достатъчен интерес акционерите могат да пласират още 875 хил. акции.

Дружеството предвижда преди втория транш да изплати дивидент от 4 млн. лв.

За първите три месеца на 2020 г. компанията отчита 394% ръст на печалбата преди данъци, лихви и амортизации до 4,7 млн. лв. Приходите растат с 84% до 36,7 млн. лв.

"Телелинк бизнес сървисис груп" АД обединява компании с офиси в България и Западните Балкани и клиенти в над 30 страни. Тя предоставя системно интегрирани решения и услуги, базирани на технологии от водещи световни производители и собствени разработки в областта на информационните и комуникационните технологии (ИКТ). На общата технологична карта на IT сектора, това ги поставя в категорията на така наречените "системни интегратори". "Като такива се различаваме от производителите и дистрибуторите на ИКТ оборудване и софтуер по добавената чрез услугите стойност на предлаганите решения. Различни сме и от типичните разработчици на софтуер, тъй като предлагаме значително по-комплексни решения", каза в интервю за Infostock.bg Иван Житиянов, изпълнителен директор.

Групата е фокусирана в седем основни технологични области, включващи решения за: телекомуникационни оператори; корпоративни комуникации; частни и облачно базирани информационни центрове; така наричаната от нас lean infrastructure; разработка на приложения; решения за офис производителност; и информационна сигурност. Радваме се на подкрепата на водещи технологични партньори като Cisco Systems, DellEMC, VMware, IBM и Microsoft, както и на широка гама други водещи доставчици на технологии. Предоставяме и пълен цикъл от свързани услуги, от анализ на потребностите на клиента и проектирането на системи до тяхната поддръжка, както и поемането на цялостни ИТ процеси и функции на клиенти чрез предоставяните от нас управлявани услуги, посочи още той.

"Телелинк" пуска акциите си на два транша

"Телелинк" пуска акциите си на два транша

Първият започва на 27 януари