От авиокомпанията American Airlines обявиха, че са съкратили графиците си поради поредното забавяне на доставката на самолета Boeing 787, съобщават медиите отвъд океана. Авиокомпанията е в комуникация с представителите на Boeing, но докато регулаторните органи не подпишат предложените поправки от производителя, тя няма да може да доставя самолети на клиенти.

Първият китайски граждански самолет: Mоже ли той да сложи край на дуопола на Boeing и Airbus?

Първият китайски граждански самолет: Mоже ли той да сложи край на дуопола на Boeing и Airbus?

Регулаторите в азиатската страна може да дадат сертификат за модела C919 още тази година

Графикът за доставка на Boeing 787 се промени няколко пъти тази година

В началото на 2021-а от American Airlines очакваха да получат 19 самолета Dreamliners до края на годината. Не след дълго стана ясно, че заради неотскранени дефекти забавяне на доставките ще има отново.

Забавянията на доставките започва да се отразява на авиокомпаниите. От United Airlines вече обявиха някои големи допълнения в графика си догодина, включително скорошно увеличаване на полетите от Лондон. Delta Air Lines също включи нови маршрути за лятото на 2022-а година в графика си, очаквайки новите самолети.

Ryanair прекрати преговорите за поръчки на Boeing за десетки милиарди долари

Тази авиокомпания прекрати преговорите за поръчки на Boeing за десетки милиарди долари

Авиопревозвачът трябваше да закупи 75 самолета 737 Max

Проблемите за Boeing сякаш нямат край

През септември Ryanair прекрати преговорите за поръчки на Boeing за десетки милиарди долари.

Преговорите между нискобюджетната авиокомпания от Европа и американския самолетен гигант Boeing се водеха в продължение на близо година. Поръчката на 10 самолета от най-големите 737 MAX щеше даде положителен тласък на американския производител и да възстанови доверието в MAX, който беше на земята в продължение на 20 месеца след две фатални катастрофи, при които загинаха всички 346 души на борда. И не само това.

Авиоексперти твърдят, че покупката вероятно е щяла да ускори възстановяването на индустрията, която отбеляза невиждан финансов крах заради пандемията, причинена от COVID-19.

Да се ъврнем на Boeing 787. Засега от American Airlines са доста предпазливи към запълването на предстоящите графици. Със сигурност обаче се надяват доставките на Dreamliner - очакваният с нетърпение щадящ природата самолет, да се случат скоро, тъй като се стремят да разширят мрежата си, благодарение на новите възможности на много пазари.

Boeing пускат 737 MAX, който трябва да е най-безопасен и да конкурира Airbus

Boeing пускат 737 MAX, който трябва да е най-безопасен и да конкурира Airbus

Самолетът ще влезе в масова експлоатация през 2023 г.