Израствайки в кариерата, ежедневието ни тотално се променя и се налага да правим все по-големи жертви в името на успеха. Независимо дали работим за някого, или развиваме нещо свое, свободното време става все по-малко, а задълженията - все повече.

"Работата ми го изисква" си казват мнозина и се лишават от поредната порция приятно прекарано време за сметка на ангажиментите. Все по-често ни се налага да преглътнем днешното неудобство, за да си осигурим уютен живот утре.

Живеем в епоха, където търпението е рядък лукс. Всички търсят мигновен резултат и бърз успех. Саможертвата се счита за нещо естествено, често дори задължително, но рядко се оценява.

5 неща, от които хората се отказват, за да забогатеят

5 неща, от които хората се отказват, за да забогатеят

Тяхната рецепта за успех

Пътят към успеха е стръмен и изпълнен с наглед непреодолими препятствия. Мнозина са готови да се откажат още след първия опит. Но изграждането на успешна бизнес кариера изисква огромни жертви, последователност и нечовешко търпение.

Шеметният успех на изключителни хора като Джеф Безос изглежда вдъхновяващ и относително лесен за постигане, докато не осъзнаем, че му отнема повече от 20 години упорит труд, за да се превърне в най-богатия човек в света.

Има три основни жертви, които трябва да направим, за да издигнем кариерата и бизнеса ни до нови висоти:

Колко интелигентни трябва да сте, за да успеете?

Колко интелигентни трябва да сте, за да успеете?

Съветите на милиардера Уорън Бъфет

Спрете да се стремите към съвършенство

Успешните лидери се концентрират върху малките победи, които с течение на времето се прибавят към големите победи. Пpeдпpиeмaчът и гypy в пpoдaжбитe Гpaнт Kapдoyн разказва как първата му книга се превръща в бестселър, въпреки че съдържа правописни и граматически грешки.

Кардоун се фокусира върху напредъка, а не върху съвършенството, което очевидно му се отплаща. Необходимостта да бъдем съвършени е мит.

Всички велики лидери започват от скромно начало и реинвестират в себе си и растежа на компанията си, за да постигнат съвършенство. Това трябва да направите и вие.

Няколко лъжи, с които спирате успеха си

Няколко лъжи, с които спирате успеха си

Враг номер едно по пътя към него често сме самите ние

Отървете се от нещата, които ви разсейват

Навиците да не пропускате любимото ви предаване, да прекарвате време с приятели, да си вземете едноседмична отпуска и да заминете на почивка или просто да си губите времето, без да имате ясен график, трябва да приключат.

В ранните фази на изграждането на компанията си, предприемачът и бизнес консултант Карол Санкар не си взема отпуска в продължение на 6 години. Това е ранна жертва в полза на дългосрочната цел за по-кратка работна седмица, която се отплаща значително.

"Хората си мислят, че концентрация значи да кажем "да" на нещото, върху което трябва да се концентрираме. Това изобщо не е вярно. Концентрация е да кажем "не" на 100 други добри идеи, които ни хрумнат. Трябва да избираме внимателно", съветва покойният основател на Apple Стив Джобс.

Съсредоточете се върху дългосрочната цел да инвестирате времето си в продуктивни дейности. Изградете устойчив модел за приходи, четете велики книги, оградете се с подходящите хора, които ви дават добри съвети. Разходвайте времето си разумно и се съсредоточете върху продуктивността.

Най-добрите съвети как да печелим, които ни дадоха богатите през 2017 г.

Най-добрите съвети как да печелим, които ни дадоха богатите през 2017 г.

Няколко прости трика, с които да подобрите финансовото си състояние

Откажете се от нереалните очаквания

Може да са нужни многобройни опити, за да постигнете целта си. Идеята да очаквате незабавни резултати от първия опит, независимо в какво, е изключително нереалистична. Заложете на последователността, тя продължава да се подценява и пренебрегва, а има доказан положителен ефект.

Американският предприемач Джеймс Дайсън, спечелил слава с прахосмукачката Dual Cyclone, разказва пред Wired през 2011 г., че е прекарал 15 години, създавайки 5127 неуспешни версии на прехосмукачката, преди да измисли тази, която работи.

Днес компанията му се оценява на 5.7 млрд. долара благодарение на неговата последователност и на факта, че е завоювал доминираща пазарна позиция и се е научил да се възползва от нея. Дайсън работи на висококонкурентен пазар, но много от конкурентите му са се провалили поради нереалистични очаквания.

Нужно е време, за да спечелите значителен пазарен дял в дадена индустрия. Ако сте последователни, ще постигнете огромни победи.