Старите навици умират трудно. Още повече те могат да създадат лошо впечатление на околните. Някои навици дори могат да ви направят да изглеждате неуспешен и ненадежден в очите на другите. Business Insider посочва 8 от тях. Вижте ги и се опитайте да ги изкорените:

1. Прекалявате с жестомимиките

Те могат да ви помогнат да изразите по-добре мислите и емоциите си. Когато обаче прекалите с тях, околните ви виждат като тревожни и нервозни. Това от своя страна може да изнерви колегите ви и те да започнат да ви отбягват.

2. Винаги закъснявате

В професионалния живот редовното закъсняване навежда на мисълта, че сте човек на когото не може да се разчита и който не приема работата си сериозно.

3. Показвате негативно отношение към хората

Нормално е да не харесвате някого в офиса, няма как да се разбирате с всички. Но открито да показвате такова отношение пред другите колеги е грешка, която ще ви струва скъпо.

4. Постоянно се съгласявате с другите

Да споделяте мнението на другите по всякакви въпроси е тактика за оцеляване в училище. В професионалния живот обаче нещата стоят по различен начин и е добре да изразявате собственото си мнение. Така ще ви уважават повече.

5. Харчите много пари

Ако харчите прекалено много пари и заплатата ви свършва за две седмици, значи губите контрол върху финансите си. А това се забелязва и става още по-неприятно в случай, че често ви се налага да вземате заеми от колеги.

6. Отлагате задачите в работата си

Като протаквате задачите, които трябва да свършите, вие губите времето, парите си и уважението на околните.

7. Лъжете

Основно правило – бъдете откровени. Много лесно е да попаднете в капана на малките неистини, които сте казвали на колегите си. А това ще отблъсне хората.

8. Оплаквате се

Оплакването е като състезателен спорт за някои хора. Това обаче ги прави досадни и предава негативна енергия на околните. В резултат – те се отдалечават.