Всеки от нас рядко или по-често трябва да се бори със съмнения в самия себе си. И понякога това вътрешно усещане за несигурност може да ни отдалечи от целите и желанията ни, ако го оставим да вземе превес над нас.

"Човешко и донякъде здравословно е в нас да има поне малко съмнение. Но важното е да не оставяме тези страхове да ни попречат да постигнем мечтите си", това смята милиардерът и основател на компанията Virgin Group Ричард Брансън.

"Това, което съм научил през целия си живот е, че всеки успех е изграден върху хиляди провали или "възможности да се научим", както ги наричам аз", разказва той в своя месечен нюзлетър "Ask Richard" в LinkedIn.

"Винаги, когато се прокрадне съмнение, си напомням сам на себе си, че пътят към мечтите не е в права линия", казва още предприемачът.

Брансън посочва още, че в тези моменти си казва сам, че най-добрите открития и иновации не биха станали реалност, ако техните са се предали на своите съмнения.

Милиардерът съветва своите последователи, когато са изправени пред съмнения, да говорят със свои близки и колеги за тях и да слушат внимателно техните отзиви. "Ако след тези разговори се чувствате по-уверени за това, което сте решили, значи е време да отхвърлите съмненията", посочва той.

Ричард Брансън признава, че за него най-добре работи в такива моменти да се откъсне от това, което прави. И да се отдаде на спорт. Той кара колело, играе тенис или просто излиза за глътка въздух.

"Точно това са и моментите, в които се раждат най-добрите ми идеи", казва той.