Кой е най-големият визионер на нашето време, споделил такива идеи и създал такива иновации, които ще се ползват и от следващите поколения?

Това е труден въпрос особено като се имат предвид личности, като Стив Джобс, Джеф Безос и Марк Зукърбърг, чиито продукти и компании имат важна роля в ежедневието ни.

Според известния астрофизик Нийл деГрас Тайсън съвсем различен човек всъщност може да бъде най-запомнящият се визионер на XXI век. И това е Илън Мъск.

"С това колко важна беше ролята на Стив Джобс, без съмнение, трябва да го поставя до Бил Гейтс, защото те създадоха революцията на персоналните компютри. Разликата с Илън Мъск обаче е тази, че той се опитва да измисли бъдеще, не да създава следващото важно мобилно приложение", коментира той пред CNBC.

"Това, което Мъск прави, не е да ни даде следващият app, който ще ни върши страхотна работа", смята Тайсън и допълва: "Не, той мисли за обществото, за културата, за това как си взаимодействаме, какви сили трябва да впрегнем, за да изведем цивилизацията в следващия век.".

Ученият допълва, че между разработката на електрически автомобили с Tesla и опитите да доведе до революция в транспорта, Илън Мъск търси възможности да изпрати хора на Марс до 2024 година и евентуално да колонизира планетата.