Най-богатите хора в САЩ са успели да натрупат своето богатство по различни начини. Повечето от тях имат нещо общо - 80% от милиардерите в страната са дипломирани бакалаври (минимум).

От британската платформа AdView са изследвали това какво образование имат всички, присъстващи в списъка на Forbes за топ 400 на най-заможните американци.

Резултатите показват, че по-голямата част от университетите, откъдето са тръгнали значителна част от американските милиардери, са част от т.нар. Бръшлянова лига или още Айви лига (Ivy League).

И все пак най-много супебогаташи или точно 19 от списъка на Forbes са завършили Пенсилванския университет. Малко по-малко или 13 такива са възпитаници на един от най-известните университети в Щатите - Йейлският.

12 от милиардерите имат диплома от Станфордския университет, 11 - от Южнокалифорнийския, а 10 от Харвард.

Значителна част от завършилите тези висши учебни заведения са учили специалности, свързани с икономика, финанси и бизнес администрация. Има обаче и такива, които са се насочили към социални науки и изкуство. Сред десетте най-популярни специалности са още политиката, историята, английската филология, психологията и философията.

Що се отнася за предпочитанията на студентите, Харвард и Йейл са сред особено желаните университети. Именно от Пенсилванския университет обаче излизат едни от най-успешните днешни милиардери на Щатите.

Негов възпитаник е Уорън Бъфет, например, който има богатство от 88,3 милиарда долара. Там са учили още Илън Мъск, Стив Коен и Доналд Тръмп.

Снимка 422272