Нискотарифната виокомпания Wizz Air представи 7-и самолет в базата си на Летище София. Това се случи на официална пресконференция при излитането на най-новия полет, който е от София до Хамбург.

Авиокомпанията обяви и стартирането на два нови маршрута от София до Стокхолм и до Хамбург и съобщи за повишаването на честотата на 11 от най-атрактивните си действащи полети.

С новия самолет флотилията на авиопревозвача в България достига 10 самолета.

Wizz Air се изтегля от Молдова от съображения за сигурност

Една от най-големите нискотарифни авиокомпании се изтегля от Молдова от съображения за сигурност

Полетите от Кишинев към някои дестинации спират от 1 декември

От Wizz Air коментират, че стартирането на двата нови маршрута - до германския град Хамбург и до столицата на Швеция - Стокхолм, е поредното доказателство за амбициите на авиокомпанията да развива българския пазар, като разширява мрежата си и добавя повече възможности за пътуване.

"Това е значим момент за нас, тъй като разширяването на софийската ни база със 7-и самолет, стартирането на два нови маршрута и повишаването на честота на 11 от полетите ни носят много предимства за пътниците и за икономиката като цяло.

България е ключов за нас пазар", заяви Евелин Джекел - Acting Network Officer в компанията.

"Този седми самолет означава 500 000 пътувания повече догодина и това е чудесна новина за пътуващите българи. Стратегията ни за 5-звездно летище включва не само подобрения на пистата и терминалите, но и икономически и социален принос.

Той ще увеличи брутния вътрешен продукт на страната с близо 1 милиард лева", коментира Хесус Кабайеро - главен изпълнителен директор на Летище София.

Bulgaria Air с първи исторически полет до Кабо Верде

Bulgaria Air с първи исторически полет до Кабо Верде

Полетът е с продължителност 8 часа и 30 минути