Германската Bosch Software Innovations разширява офиса си в София. Дружеството развива голяма част от дейността си именно в България, като тук работят 170 IT специалиста, а в световен мащаб броят на служителите е около 600.

Централата на компанията се намира в Полиграфия Офис Център. Досега Bosch Software Innovations бе наела три етажа с обща площ 4 380 кв. м., като към края на 2019 г. към тях ще бъдат добавени още 869 кв. м.

"Чрез новите офис площи Bosch Software Innovations увеличава капацитета си в Полиграфия Офис Център, с коeто осигурява още 50 работни места и нови функционални пространства за своите служители. Също така, от изключително значение за нашите колеги е не само визията на офиса, но и комфорта, както и голямата средна площ на служител, която е една от най-високите в София", коментира управителят Синиша Джукич.

Bosch ще разработва автомобилен софтуер в нов център в София

Bosch ще разработва автомобилен софтуер в нов център в София

В офиса в "София Тех Парк" вече работят около 100 души

Усвояването на нови площи в рамките на текущото местоположение все повече присъства на пазара на офиси от началото на годината, показва проучване на инвестиционната компания Lion's Head Investments.

"Ако преди години увеличаването на наетите площи бе свързано основно с ръст на служителите в компанията, то сега зад тенденцията стои стремежът на големите компании като дългосрочни наематели да осигурят необходимия комфорт и пространство за работещите", казва изпълнителният директор на Lion's Head Сергей Койнов, в чието портфолио е и Полиграфия Офис Център.

Офис пазарът в Източна Европа  процъфтява заради ниските цени и талантливите кадри

Офис пазарът в Източна Европа процъфтява заради ниските цени и талантливите кадри

Най-голямата компания в сектора на недвижимите имоти намира региона за крайно привлекателен