Дъщерното дружество на германската група Bosch - "Роберт Бош", ще прави автомобилен софтуер в нов офис в София. От началото на годината компанията е отворила софтуерен инженерен център в "София Тех парк".

"Bosch Group започна експанзия на своята глобална мрежа с нов софтуерен инженерен център в София. Водещият глобален доставчик на технологии и услуги ще разработва в "София Тех Парк" автомобилни системи с и за международни партньори на Bosch", се посочва в информацията на сайта на научно-технологичния парк.

От компанията коментираха пред Money.bg, че наемането на служители за него вече е започнало, като към момента там вече работят около 100 души. 

Досега у нас "Роберт Бош" развиваше дейност в четири направления - автомобилно оборудване, електноинструменти, термотехника и сградни технологии. Разработването на автомобилен софтуер е напълно нова дейност за фирмата.

Групата на Bosch е основен доставчик за големите автомобилни производители в Германия, като към момента тя разработва навигационен и диагностичен софтуер.

Bosch присъства на пазара в България от 25 години, като у нас оперира чрез 3 дружества - "Роберт Бош", "БСХ Домакински уреди България" и "Бош Софтуер Иновейшънс".

Централата на групата се намира в столицата, както и офисът на "Роберт Бош". Отново в София се намира и фирмата "БСХ Домакински уреди България".

Оборотът на компанията за 2017 година възлиза на 87 милиона евро.

Bosch постигна рекордни приходи в България

Bosch постигна рекордни приходи в България

Оборотът се е увеличил с огромните 83% само за година