Hilton Times Square се превръща в един от най-популярните хотели в Манхатън, които затварят врати дългосрочно заради пандемията, пише The Wall Street Journal.

Компанията, която контролира хотела с 478 стаи, анонсира "перманентно затваряне" и ще съкрати 200 работни места от октомври. Документът е подаден в местното подразделение на Департамента по труда и е задължителен, ако съкращенията, дори и временни, ще продължат повече от 6 месеца.

Той обаче не означава, че хотелът ще бъде затворен завинаги, казва говорител на Sunstone Hotel Investors Inc., която контролира имота. Засега обаче няма яснота кога той ще отвори отново.

Хотелът работи под франчайз споразумение с Hilton Hotels & Resorts и затвори за посетители през март. Подаденото заявление за постоянно затваряне е още един знак как пандемията и рецесията нанесоха удар на някога могъщата хотелска индустрия в Ню Йорк. Макар че множество хотели затвориха временно, Hilton Times Square е сред първите, които обявяват публично, че няма да отворят отново в обозримо бъдеще.

Хотелите на Таймс Скуеър са особено зависими от чуждестранните туристи.