Работниците в завода на Honda в Мерисвил, Охайо получиха екстра бонуси. Дотук добре, но малко след това са били помолени да върнат допълнителните пари на компанията. Honda потвърди за грешката в изявление до Entrepreneur.

Обяснението е, че този месец Honda раздала бонус на своите служители, някои от които "получиха по-големи от предвиденото", коментира говорител на Honda.

"Въпросите, свързани с плащането, са чувствителни и работим по този въпрос, за да сведем до минимум всяко потенциално въздействие върху нашите служители", добави говорителят.

В съобщение, изпратено до служителите, компанията дава им възможност да върнат част от бонуса в рамките на девет дни, като това значи до 22 септември, или може да го приспадат от бъдещи заплати или бъдещи бонуси.

Годината не беше лесна за автомобилната индустрия. Подобно на други производители на автомобили и Honda имаше тежка година, като се има предвид недостига и свързаните с Covid проблеми с веригата за доставки, но последният й отчет за печалбите включва по-оптимистична перспектива, подкрепена от по-слабата китайска йена спред някои.