Собственикът на Twitter Илон Мъск попита потребителите на социалната медийна платформа да гласуват за бъдещето му като главен изпълнителен директор, съобщава BBC. В анкета сред своите 122 милиона последователи той написа: Трябва ли да се оттегля като ръководител... Ще се съобразя с резултатите...

Технологичният магнат, който също управлява Tesla и Space X, понесе огромни критики, откакто пое Twitter. След голяма съдебна битка Мъск пое контрола над компанията през октомври в сделка за 44 милиарда долара.

Решението идва в момент, когато Twitter обяви, че ще затвори акаунти, предназначени единствено за популяризиране на други социални медийни платформи. Мярката ще засегне и профили, които се свързват към или съдържат потребителски имена от платформи като Facebook и Instagram.

Twitter прогони конкурент и журналисти, критикували Мъск

Twitter прогони конкурент и журналисти, критикували Мъск

Собственикът на социалната мрежа твърди, че репортерите са публикували негова лична информация

Разбираме, че много от нашите потребители са активни в други социални медийни платформи. Въпреки това, ние вече няма да позволяваме безплатно популяризиране на определени социални медийни платформи в Twitter, съобщиха от компанията.

Всякакви опити за заобикаляне на ограниченията ще се смятат за нарушаване на регламентите.