Дни след като Световната здравна организация обяви край на пандемията от коронавирус, става ясно, че Ryanair Holdings залага много на възстановяването на пътуванията. Най-голямата нискотарифна компания в Европа ще поръча около 150 от самолетите Boeing 737 Max 10, според анонимни източници, цитирани от Bloomberg. По-късно стана ясно, че компанията е пръчала 300 самолета Boeing 737-MAX-10 aircraft, които ще бъдат доставени 2027 година до 2030 година.

Огромната покупка на най-големия вариант 737 на Boeing показва само едно, а именно че авиопревозвачите са готови да наливат средства, без да пестят, на фона на възстановяване на пътуванията.

Ryanair е най-големият европейски клиент на Boeing. Главният изпълнителен директор Майкъл О'Лиъри още през март обяви, че авиокомпанията е подновила преговорите с Boeing за около 200 самолета, като потенциалната доставка е планирана 2027 и 2031 г.

Ирландската Ryanair пуска полети София-Варна - от €17 в посока

Втора авиокомпания пуска полети София-Варна - от €17 в посока

От месец март

Бюджетната авиокомпания е сред тези, които прогнозират скок в летните резервации, особено по маршрути на по-къси разстояния до

дестинации като Испания и Италия.

Ryanair обаче не е единствената, която добавя нови самолети към флота си. Deutsche Lufthansa AG е купила 22 нови самолета от Airbus и Boeing в поръчка, оценена на 7,5 милиарда долара по каталожна цена. Месец по-рано Air India обяви поръчка за 470 самолета от двата производителя, което е най-голямата покупка в историята на търговската авиация до момента.

Ryanair се връща към чистата печалба

Ryanair се връща към чистата печалба

Компанията превози 38,4 милиона пътници през последното тримесечие

Ryanair непрекъснато купува по-големи самолети, за да увеличи капацитета за превоз на пътници - от 737-800 със 189 места до Max 200 със 197 до Max 10, който ще има място за 230 пътуващи.

О'Лиъри има за цел да увеличи трафика до 225 милиона пътници през следващите четири години.