Персоналът на Revolut скоро ще може да работи в чужбина за период от два месеца в годината, съобщават от компанията. Политиката ще се прилага за всички над 2 000 служители, пише Business Insider.

"Служителите на Revolut, които желаят да работят в чужбина по лични и други причини, ще могат да го правят за период до 60 календарни дни в рамките на 12 месеца", казва от Revolut.

Това ще може се прилага след облекчаване на ограниченията за пътуване заради COVID-19 и ще отговаря на насоките на националните здравни власти, каза Revolut.

"Нашите служители поискаха гъвкавост и ние им осигуряваме точно това", казва вицепрезидентът на Revolut Джим Макдугал.

През февруари Revolut въведе хибриден работен модел, който позволява на персонала да избира между работата от дома и в офиса и заяви, че преустройва всичките си офиси. След проучване на персонала си, Revolut заяви, че повече от една трета от служителите искат да имат възможност за дистанционна работа и малко над половината искат да работят от вкъщи между два и четири дни в седмицата.

Само 2% от персонала са заявили, че биха искали да се върнат в офиса на пълен работен ден. 95% от анкетираните казват, че работата от вкъщи или не е повлияла негативно на продуктивността им.