Скоро след като се женят Макензи и Джеф Безос се преместват от Ню Йорк в Сиатъл, където съпругът поставя началото на това, което днес познаваме като Amazon.

Сега, 25 години по-късно, Макензи е тази, която ще се окаже един от най-важните хора в онлайн гиганта.

Разводът, който двамата потвърдиха през тази седмица, може значително да намали дела акции на Джеф Безос и това да отвори възможността в бъдеще Макензи да се превърне в един от най-големите акционери в компанията, твърди адвокат, цитиран от CNN Business.

Той притежава дял от 16% от корпорацията. Това означава, че Макензи може да получи 8% от тях.

Джеф Безос се развежда. И това може да превърне съпругата му в най-богата жена в света

Джеф Безос се развежда. И това може да превърне съпругата му в най-богата жена в света

При подялба наполовина на активите, Макензи Безос ще получи 69 милиарда долара

Семейството живееше заедно във Вашингтон, където е базирана и Amazon. Компанията се възприема като обща собственост на двамата съпрузи и обикновено те се делят наполовина между двамата.

"Като се има предвид, че Amazon стартира след като двамата вече са сключили брак, това правило вероятно ще се приложи за почти цялото богатство от 137 милиарда долара на Безос", коментират експерти.

Все пак не е ясно дали двамата нямат сключено предбрачно или друго споразумение, което да урежда този въпрос. Освен за компанията сега ще стои въпросът и за имотите на семейството в Калифорния, Тексас, Вашингтон и на други места.