Разводът на Макензи Безос с основателя на онлайн лидера Amazon и милиардер номер едно в света Джеф Безос може да я превърне в най-богатата жена.

Засега като такава може да се похвали Франсоаз Бетанкур Майрес, която през миналата година наследи тази "титла" от майка си - собственичката на козметичната марка L'Oreal Лилиан Бетанкур. Нейното състояние възлиза на 45,6 милиарда долара, показва Bloomberg Billionaires Index.

Кой наследи най-богатата жена в света?

Кой наследи най-богатата жена в света?

Собственичката на L'Oreal Лилиан Бетанкур почина на 94-годишна възраст

Засега нито Безос, нито от Amazon са коментирали възможното разделяне на активите на съпрузите, което включва 16-процентен дял в компанията. Без споразумение, в което се посочва друго, тяхното богатство трябва да бъде разделено наполовина, смята Карин Лундел, която е партньор в адвокатската кантора Rower LLC в Ню Йорк.

С общо 137,2 милиарда долара в сметката на Безос дори разделянето на това богатство наполовина ще направи Макензи най-богатата дама в света с около 69 милиарда долара.

Джеф Безос обяви раздялата в сряда в Twitter пост, подписан и от двамата съпрузи.

Повечето от общо 66 жени в индекса на милиардерите на Bloomberg са успели да влязат в него в резултат на наследяване или на развод. Едва шест от тях са успели да натрупат сами богатство.