Една от най-големите компании за електронна търговия в Турция Trendyol има планове да навлезе на украинския пазар. Това съобщение идва на фона на достигането на двугодишната граница на руската инвазия

Новината дойде след среща на президента на Trendyol Group Чалаян Четин и главния изпълнителен директор на производителя на дронове Bayka Халук Байрактар с министъра на икономиката на Украйна Юлия Свриденко в Киев за обсъждане на инвестиционни планове в Украйна.

Според прессъобщението на компанията, цитирано от Daily Sabah, гигантът има има планове за инвестиции в цифрова и логистична инфраструктура в Украйна.

"Смятам, че е важно турските компании да се подготвят за инвестиране в Украйна, без да чакат края на войната", коментира Свриденко.

Наскоро на Trendyol обяви планове да стъпи в Германия, Азербайджан, страните от Персийския залив и пазарите в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Компанията вижда висок потенциал в бързо развиващия се пазар за електронна търговия на Украйна, апетит за турски стоки и възможност да отвори както вътрешните, така и международните пазари за украински марки.

По-рано този месец друг турски гигант в електронната търговия, Hepsiburada, също обяви планове за стартиране на операции в Украйна.

Компанията има за цел да започне да продава стоки в Украйна, ако стартът бъде успешен, според ръководството.