Базираният в София инвеститор на висок клас недвижими имоти и офис сгради - Lion's Head, обяви сключването на мащабна сделка с одит гиганта Deloitte в Букурещ. Сделката представлява удължаване на договора за наем с трите центъра за услуги на Deloitte в Oregon Park в румънската столица.

Подновяването на договора за 12 500 кв.м. е и една от най-важните сделки на румънския пазар за второто тримесечие на годината.

Lion'sHead е стратегически инвеститор във висок клас недвижими имоти и офис сгради в Централна и Източна Европа, включително на емблематични сгради като Megapark и PolygraphiaOfficeCenter в София и OregonPark в Букурещ.

Вътрешните пространства на Megapark ще бъдат изцяло променени

Една от най-големите офис сгради в София минава през пълна промяна

Редизайнът ще приключи до една година

Oregon Park е основният актив на компанията в Румъния, включващ три офис сгради от клас А, осигуряващи приблизително 70 000 кв. м. офисно пространство и 12 000 кв. м. озеленени площи. Разположен в най-важната бизнес зона на Букурещ - Floreasca-Barbu Văcărescu, Oregon Park е поел реален ангажимент за устойчивост чрез технологии за нулев въглероден отпечатък.

Сред наемателите в Oregon Park са успешни местни и международни компании като Oracle, BNP Paribas, Philips и Gewiss. Консултант по настоящата сделка е Knight Frank Romania.

Над 2000 служители на трите центъра за услуги на Deloitte - Deloitte Tehnologie, Deloitte Support Services и Deloitte Shared Services, ползват офис пространства в Oregon Park, което превръща подразделенията на консултантската компания в едни от големите наематели в ключовия за Lion's Head комплекс в региона.

"Това е огромна стъпка напред за нас и една от най-значимите сделки в нашето регионално портфолио през изминалото тримесечие на 2023 година. Oregon Park продължава да бъде не само ключов актив за Lion's Head, но и идеално офис пространство за водещи компании като Deloitte, които споделят нашия ангажимент към устойчивост и високи стандарти на работна среда", коментира Таня Косева-Бошова - управляващ директор и партньор в Lion's Head.

Трите центъра, разположени в Oregon Park, предоставят професионални услуги в областта на информационните технологии, одита, данъците и правните въпроси, за да подкрепят клиентите на Deloitte на основните пазари в Европа, Близкия изток и Африка.

В България Lion's Head заема лидерска позиция в сделките за наем на офисни площи, част от които е и най-голямата сделка за наем на офис за 2022 година в България, при която Thermo Fisher (ex PPD) подписа 10-годишен договор с Megapark - част от портфолиото на Lion's Head.

Deloitte: Ето как се отрази пандемията на банковите сливания и придобивания в България и района на ЦИЕ

Deloitte: Ето как се отрази пандемията на банковите сливания и придобивания в България и района на ЦИЕ

През 2020 година беше отчетен най-голям брой банкови сделки за сливания и придобивания от 2016-а насам