Deutsche Bank Private Equity и Goldman Sachs Asset Management придобиват собственост в една от най-големите компании в хранително-вкусовата промишленост в България и лидер на пазара на бисквити, вафли и мини-кейкове – „Престиж 96“ АД.

По този начин Deutsche Bank Private Equity и Goldman Sachs Asset Management се присъединяват към друг водещ международен инвестиционен фонд - TRG Management LP, като част от мажоритарния собственик на „Престиж 96“ АД.

Придобиването на собственост в „Престиж 96“ АД от страна на Deutsche Bank Private Equity и Goldman Sachs Asset Management става в резултат на окончателно финализираното споразумение с Националната банка на Гърция за продажба на 100% от собствеността на банката във фондове, управлявани от NBGI Private Equity Limited.

Те ще преминат в собственост на фондове, управлявани от Deutsche Bank Private Equity и Goldman Sachs Asset Management. Приключването на сделката се очаква в рамките на първото полугодие на 2016 г.

„Престиж 96“ АД е основана през 1996 г. във Велико Търново и е лидер на българския пазар на бисквити, вафли и мини-кейкове. През 2013 г. компанията откри изцяло нова производствена база, разположена на площ от 28,400 м², която се отличава с модерни и високо технологични производствени линии, в съответствие с последните световни тенденции.

Компанията предлага на пазара редица висококачествени продукти под марките „Троя”, „Ная”, „Траяна”, „Мираж”, „Хипер“, „Роден край”, „Насладки“ и др.

Deutsche Bank Private Equity е частният инвестиционен фонд от фондовото подразделение на Deutsche Bank. С над 11 милиарда долара в клиентски активи и с над 20 години инвестиционна история, Deutsche Bank Private Equity е една от водещите фондови институции за частен капитал в Европа.

Групата Alternative Investments & Selection Manager (AIMS) е част от Goldman Sachs Asset Management и осигурява на инвеститорите инвестиции и консултантски решения в области като частния капитал, инфраструктурата, недвижимите имоти, хедж фондовете, частното кредитиране  и фиксираната доходност.