Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е дала разрешение на "Европапир България" ЕООД да придобие едноличен контрол върху "Микро Асу" ООД, става ясно от сайта на регулатора. 

Капиталът на купувача е изцяло притежаван от "Ойропапир Си И И" ГмбХ, което от своя страна се намира под едноличния контрол на "Ойропапир Интернационал", а то на свой ред е под контрола на "Хайнцел Холдинг" ГмбХ.

Дружествата, принадлежащи към "Хайнцел/Ойропапир Груп", предлагат индивидуално разработени решения от хартиени и опаковъчни материали, обединени в няколко основни категории: дизайнерски и специални хартии, хартии за печат и за писане, опаковъчни и офис материали, материали за дигитален печат и за визуална комуникация, мастила и консумативи, както и хигиенни продукти. Конкретно  "Европапир България" ЕООД извършва търговия с хартия и други материали, използвани за печат, за производството на опаковки и за реклама.

Mondi, която произвежда хартия в България, подписва сделка за €775 милиона, за да напусне Русия

Международен производител на хартия с производство у нас подписва сделка за €775 милиона, за да напусне Русия

Компанията продава последната си фабрика в страната

"Микро Асу" ООД се намира под съвместния контрол на Антон Георгиев и Христо Тепавичаров, които заедно притежават общо около 76% от дяловете в придобиваното предприятие. Дружеството е утвърден доставчик на решения за външна реклама в България и се фокусира върху продажбата на ВИСКОМ материали, произведени от различни международни производители. Освен в страната, "Микро Асу" е дистрибутор на съответните продукти и на територията на Сърбия и Северна Македония.

Съгласно уведомлението, чрез планираната сделка "Европапир България" ЕООД възнамерява да затвърди позицията си на българския пазар за търговия с ВИСКОМ материали и консумативи, като обогати портфолиото си и увеличи пазарното си присъствие. Придобиващото предприятие цели да снабдява доставчиците на услуги за външна реклама с повече видове и разнообразни материали за печат на визуална комуникация (ВИСКОМ) продукти и решения.

Дългове за милиони: ЧСИ разпродава имуществото на завода за хартия в Белово

Най-старата хартиена фабрика в България затъна в дългове и фалира

Дългове за милиони, запор и синдик