Ръководството на Microsoft е официално е започнало преговори с потенциален купувач на Yahoo. През миналата седмица се появи информация, че технологичният гигант е готов да подкрепи финансово компанията, която реши да придобие основния бизнес на Yahoo.

Според запознати преговорите още са в начален стадий, но от Microsoft се надяват с посредничеството си да запазят партньорството си с интернет компанията. Двете фирми имат дългосрочни споразумения в сферата на интернет търсенето и рекламите, припомня Reuters.

В края на миналата седмица стана ясно, че Yahoo планира да продаде основния си бизнес за 10 милиарда долара. Обявената от компанията цена изненада редица експерти, които прогнозираха такава между 6 и 8 милиарда долара.

Кой би могъл да е новият собственик на бизнеса на Yahoo и с кого преговарят от Microsoft все още не е ясно. 

Преди месец анонимен източник, близък до интернет гиганта, посочи, че интерес към корпорацията са проявили от лидерите в телекомуникациите в САЩ Verizon и AT&T, както и от медийният гигант Comcast. Сред нарочените за възможни купувачи бяха и инвестиционните фирми Bain Capital, KKR и TPG.