Сливането на швейцарския гигант в агробизнеса Syngenta и китайското държавно химическо дружество ChemChina трябва да стане факт до края на годината. Това потвърждават от корпорациите.

Сделката, изчислявана на около 43 милиарда долара, ще бъде най-голямата такава в сферата. Все пак тази рекордна сума може да бъде надмината от офертата на Bayer за закупуването на американския производител на семена Monsanto.

Bayer готова да плати колкото трябва, за да стане най-голямата агро компания

Bayer готова да плати колкото трябва, за да стане най-голямата агро компания

Германската корпорация предложи нова по-висока оферта на Monsanto

През миналата седмица германският концерн увеличи предлаганата цена на 54,7 милиарда долара. Разговорите между двете компании обаче са в начален етап, а и за Monsanto наддава и конкурентната BASF.

“Водим конструктивна дискусия с всички регулатори, които потвърдиха, че транзакцията може да бъде завършена до края на годината”, коментира новият изпълнителен директор на Syngenta Ерик Фирланд.

Китайски гигант дава $43 милиарда за най-голямата компания в агробизнеса

Китайски гигант дава $43 милиарда за най-голямата компания в агробизнеса

Сделката ще бъде рекордна в химическата индустрия за последната година

Въпреки успешните разговори швейцарската компания отчита по-слаби от очакваното резултати за първата половина на годината, пише Reuters.

Нетните приходи са намалели с 13% до 1,06 милиарда долара, което е под прогнозираните 1,28 милиарда долара. Продажбите са спаднали със 7 на сто до 7,09 милиарда долара на фона на очаквания за такива от 7,22 милиарда долара.