Сериозна стъпка към стрийминг доминация направи гигантът Netflix, след като си осигури съдържанието на Световната федерация по кеч (WWE).

В рамките на сделката за 5 млрд. долара култовото шоу Raw (популярно у нас като "Първична сила") ще се излъчва на видеоплатформата в САЩ, Великобритания, Канада и Южна Америка от 2025 г. за 10-годишен период.

Новата игра на Netflix е с гейминг индустрията: ето какво предстои

Новата игра на Netflix е с гейминг индустрията: ето какво предстои

Стрийминг платформата се променя

"На по-късен етап" и други държави ще станат част от споразумението.

Raw се излъчва от 1993 г. и има зад себе си над 1600 3-часови епизода, които дадоха тласък на суперзвезди като Дуейн Джонсън - Скалата, който сега отново ще е част от WWE като член на борда на компанията собственик.

Снимка 650542

Източник: GettyImages

В Netflix, но извън САЩ ще се излъчват и останалите популярни събития в професионалната борба като SmackDown ("Разбиване") и турнира WrestleMania. Феновете на кеча сред абонатите на платформата ще могат да гледат и различни документални филми и специални проекти, свързани с WWE.

Ограниченото споделяне на пароли в Netflix доведе до милиони нови потребители

Ограниченото споделяне на пароли в Netflix доведе до милиони нови потребители

Регистрациите в стрийминг платформата са повече от очакваното

Сделката дава ново конкурентно предимство на Netflix, които прибавиха рекордните над 13 млн. абонати през последната четвърт на 2023 г. и вече имат цели 260 млн. клиенти по света.