Мега сливането, която трябва създаде най-голямата европейска борса, е изправена пред опасност.

Върху плана за сливането на английската London Stock Exchange и германската Deutsche Boerse се работи от повече от година. Но късно в неделя Лондон алармира за проблеми с европейските регулатори, предаде CNN Money.

Европейската комисия е поискала от London exchange да продаде платформата си за търговия с облигации, за да спечели одобрение за сливането с Deutsche Boerse.

Британската страна обаче обяснява, че продажбата на актива няма да е толкова лесна, тъй като ще създаде редица проблеми, включително и с бизнеса в Италия, където платформата е от "систематично значение".

В тази връзка от борсата в Лондон казва, че няма да може да продаде навреме платформата, срокът за което изтича в понеделник. По този начин най-вероятно няма да получи одобрението на регулатора.

Двете страни обаче не се отказват от сделката и в свое становище обясняват, че ще продължат да предприемат стъпки към нейното осъществяване. Но също така се отбелязва, че въпреки усилията има голяма вероятност за провал на сливането.