След официалното обявяване на сделката за сливането на две от големите банки на българския пазар - "Сибанк" и "Обединена българска банка" (ОББ), до края на този месец факт ще станат и първите общи офиси на двете финансови институции.

От банките съобщават, че започна поетапно обединяване на клоновата мрежа, като първите три офиси, които ще заработят под името на общия бранд са в София, Банско и Севлиево.

В столицата общият клон се намира на бул. "Мария Луиза" № 70, в Банско - на ул. "Пирин" № 7 и в Севлиево - на ул. "Никола Генев" № 15. И трите са в клонове на ОББ.

"Всички общи обекти ще бъдат обозначени с отличителни надписи Сибанк и ОББ за улесняване на клиентите", се казва в официалното съобщение на банковата група, която се управлява от белгийската KBC Group.

Двете финансови институции ще продължат да функционират отделно до приключване на юридическото им сливане, което се очаква да стане в началото на следващата година. Тогава те ще започнат да предлагат еднакви услуги и продукти на клиентите си под марката ОББ.

Придобиването на KBC в България беше официално обявено през юни, когато стана ясно още, че то е на стойност от 610 милиона евро, като в сумата влиза и лизинговото дружество "Интерлийз". С това споразумение компаниите под шапката на групата у нас стават 10.

ОББ и Сибанк се сливат. Как ще се казва новата банка?

ОББ и Сибанк се сливат. Как ще се казва новата банка?

Новата финансова институция ще има 1.6 милиона клиенти у нас