Един от най-добре платените спортисти в света Лионел Меси подписа поредната си изгодна сделка, но не става въпрос за футбол, а за ... туризъм. Договорът е със Саудитска Арабия и цели за популяризиране на страната. Той е подписан през 2021 г., но подробности бяха разкрити наскоро, пише Business Insider. Смята се, Меси е вторият най-добре платен спортист в света след Кристиано Роналдо, по изчисления на Forbes.

Наскоро разкритите подробности за договора, разкрити от The New York Times, показват, че аржентинският футболист може да получи до 25 милиона долара в рамките на три години, за да бъде нещо като посланик на развиващата се туристическа индустрия на Саудитска Арабия.

Сделката гласи, че Меси трябва да публикува видеа от своите пътувания до Саудитска Арабия в акаунтите си в социалните мрежи, като в момента той има 472 милиона последователи в Instagram.

На Меси не му е позволено да казва каквото и да било, което може да "очерни" репутацията на стрната. Като се има предвид недоброто отношение към човешките права в страната, това е важна клауза в договора.

Футуристичният Неом в пустинята на Саудитска Арабия, който от „утопичен“ град за $1 трилион, може да се превърне в кошмар

Футуристичният Неом в пустинята на Саудитска Арабия, който от „утопичен“ град за $1 трилион, може да се превърне в кошмар

Първата част от утопичния град, която трябва да бъде завършена, е остров Синдала

Според документи, цитирани от Times, споразумението включва около 2 милиона долара за една годишна семейна ваканция в страната за пет дни или две годишни ваканции от по три дни. Правителството на Саудитска Арабия ще плати пътните разходи на Меси и до 20 членове на семейството и приятели според доклада.

Меси трябва и да участва в туристическата кампания на страната и да извършва благотворителна дейност. За всяко изпълнено задължение се изплаща около 2 милиона долара, съобщи Times.

Според The ​​Athletic на Меси са били предложени 429 милиона долара годишно, за да се присъедини към саудитския футболен клуб Ал Хилал.

Влакът стрела, който прекосява пустинята на Саудитска Арабия и е сред 10-те най-бързи в света

Влакът стрела, който прекосява пустинята на Саудитска Арабия и е сред 10-те най-бързи в света

Саудитска Арабия има големи планове железопътна линия в цялата страна