В началото на търговия във четвъртък доларът поевтинява по отношение на основните световни валути. Една от причините за това са слабите икономически данни от САЩ, публикувани в сряда.

Отрасловата организация ADP Employer съобщи, че откритите нови работни места през ноември са само 67 хиляди след ръст от 121 хиляди в предходния месец. Осреднената прогноза на анкетирани от The Wall Street Journal икономисти предполагаше значително по-голямо увеличение - от 150 хиляди нови работни места.

В петък ще бъдат публикувани официалните данни за състоянието на пазара на труда в САЩ през ноември. Анализаторите очакват, броят на разкритите работни места през ноември е 190 хиляди, след ръст от 128 хиляди за октомври.

Индексът на деловата активност в сферата на услугите в САЩ (ISM Non-Manufacturing) през ноември спада до 53,9 пункта от 54,7 пункта месец по-рано, съобщи Институтът за управление на доставките (ISM).

Паундът е подценен, ще поскъпва след изборите, смятат експерти

Паундът е подценен, ще поскъпва след изборите, смятат експерти

Увеличава се търсенето на безопасни активи като йената, франка и златото

Общата валута днес сутринта се разменя срещу долара на ниво $1,1081 за евро в сравнение с $1,1078 за евро при закриването на търговията в сряда.

Двойката евро- йена се търгува при курс 120,59 йени за евро при 120,60 йени за евро ден по-рано.

За един долар днес на пазара дават 108,82 йени в сравнение с 108,86 йени в края на сесията в сряда.

Фунтът стерлинг се търгува в четвъртък сутринта около нивото $1,3112 за паунд спрямо $1,3104 за паунд вчера и по 1,1833 евро в сравнение с 1,1829 евро за паунд.

Паундът удари 2-годишен връх спрямо еврото

Паундът удари 2-годишен връх спрямо еврото

Социолозите дават преднина на Джонсън

Курсът на британската валута се намира на максимално ниво за последните 7 месеца. Анализаторите на Citigroup предполагат ,че фунтът може да поскъпне до $1,38 в следващата година, ако консервативната партия спечели предсрочните парламентарни избори във Великобритания.

Паундът през четвъртото тримесечие показва най-добра динамика сред валутите на 10-те най-големи икономики в света, независимо от очакваното понижаване на основната лихва в страната следващата година, отбелязва Bloomberg.

Стойността на златото в четвъртък сутринта расте, реагирайки на спадащия четвърти ден поред курс на долара. Цената на февруарските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex се покачва с 1,95 долара, или с 0,13%, до 1482,15 долара за тройунция. Мартенските фючърси за среброто поскъпват с 0,24% - до 16,957 долара за унция.