Кандидатът за президент на Демократическата партия Робърт Ф. Кенеди-младши представи серия от политически предложения, свързани с Биткойн, които възнамерява да приложи в случай, че бъде избран за президент на САЩ през 2024 година. Един от плановете му е подкрепа за щатския долар с Биткойн, пише CoinDesk.

Нестандартната идея е ход, който според Кенеди ще доведе до превръщането на САЩ в значима сила в сектора на крипто пазарите и блокчейн технологиите. И още нещо - Кенеди-младши предлага инвеститорите да бъдат освободени от плащането на данъци върху капиталовите печалби, реализирани от Биткойн.

Vanguard държи акции за над $500 милиона в компании за добив на Биткойн

Инвестиционният гигант, който държи акции за над $500 милиона в компании за добив на Биткойн

До неотдавна корпорацията беше скептично настроена към криптовалутите

По време на събитието "Heal-the-Divide PAC" Кенеди-младши заяви, че неговата администрация ще гарантира, че конвертирането на Биткойн в щатски долар ще остане освободено от данъци върху капиталовите печалби. Според него предложеното освобождаване ще стимулира инвестициите и ще стимулира предприятията да развиват бизнеса си в САЩ вместо в други благоприятни за крипто юрисдикции като Сингапур или Швейцария.

Процесът щял да бъде постепенен и в зависимост от успеха на плана, ще се коригира и размерът на подкрепата за долара.

Снимка 471670

Източник: GettyImages

Кенеди-младши е гласовит защитник на Биткойн и блокчейн технологията като цяло. Наскоро той изрази ангажираността си с гарантирането на правата на физическите лица за самостоятелно попечителство на техните Биткойн авоари.

Кенеди е категоричен, че Биткойн не трябва да се счита за ценна книга и не трябва да бъде обект на правителствени регулации в световен мащаб. Той критикува предишните администрации в САЩ за използването на фиатни валути за финансиране на войни по света и твърди, че въвеждането на фиатните валути е било предимно с цел финансиране на войни.

Новата валута на БРИКС, която може да повлияе на Биткойн

Новата валута на БРИКС, която може да повлияе на Биткойн

Предстоящата среща на върха на икономическия съюз БРИКС през август може да въздейства на най-популярната криптовалута