Една от най-големите инвестиционни компании в света - Vanguard, която до неотдавна беше скептично настроена към криптовалутите, днес притежава значителен дял в Marathon Digital и дори се превърна в най-големия ѝ акционер, съобщава Decrypt.

Vanguard Group увеличава инвестициите си в компании за добив на Биткойн до над $560 милиона, като придобива допълнителни акции и от Riot Platforms. Нейната Riot Blockchain, търгувана като RIOT на Nasdaq, в момента е най-големият крипто миньор в САЩ.

Бъдещето на биткойн ако Китай отмени забраната за добив: два сценария

Бъдещето на биткойн ако Китай отмени забраната за добив: два сценария

Промяна на политиката на Пекин спрямо криптовалутите се очаква съвсем скоро

Интересът на институциите към най-популярната криптовалута в света нараства, като главният изпълнителен директор на BlackRock  описа Биткойн като "международен актив", като компанията дори подаде заявка за Биткойн борсово търгуван фонд.

Този ход беше последван и от други компании и това доведе до възходяща тенденция в цената на криптовалутата.

Снимка 559268

Източник: iStock

Добивът на Биткойн включва използването на мощни компютри за потвърждаване на транзакции в блокчейн мрежата и печелене на нови токени като награда.

Експоненциалният ръст на институционалния интерес и инвестиции показва промяна във възприемането на криптовалутите като ценни дългосрочни активи, коментират експерти.

Новата валута на БРИКС, която може да повлияе на Биткойн

Новата валута на БРИКС, която може да повлияе на Биткойн

Предстоящата среща на върха на икономическия съюз БРИКС през август може да въздейства на най-популярната криптовалута