Курсът на американския долар слабо се колебае в началото на валутната търговия в сряда. Йената незначително поскъпва спрямо еврото и долара. Пазарът очаква днес решенията на двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ. Сред други важни за инвеститорите събития днес влиза и представянето на проектобюджета на Италия, отбелязва MarketWatch.

Повечето анализатори участници на пазара очакват повишаване на базовата лихвена ставка по федералното кредитиране в САЩ - до диапазона 2-2,25%. Вероятността това да стане на септемврийското заседание на Фед се оценява от пазара на 93,8 на сто, показват данни на CME Group.

Освен това се предполага, че американския паричен регулатор ще даде сигнали за готовност Фед да продължи да вдига лихвата, като е възможно да направи това още през декември.

От пресконференцията на председателя на Фед Джеръм Пауел инвеститорите чакат сигнали за динамиката на основната лихва и други елементи на паричнокредитната политика през 2019 година.

Днес сутринта общата валута се търгува в района на $1,1763 при ниво $1,1767 в края на вчерашната сесия.

Стойността на еврото към японската валута в същото време се понижава до 132,74 йени в сравнение с 132,93 ден по-рано.

Курсът на долар спада с 0,1% до 112,85 йени спрямо 112,97 йени във вторник.

Британския фунт стерлинг поевтинява по отношение на американската валута до $1,3172 при курс $1,3184 преди това.

Индексът ICE U.S. Dollar, отразяващ стойността на долара спрямо кошница от 6 основни валути, се покачва съвсем слабо с 0,02%.