В началото на валутната търговия във сряда доларът леко укрепва по отношение на еврото и йената и паунда в очакване решенията на Федералния резерв след завършващото днес двудневно заседание.

Болшинството експерти предполагат, че регулаторът ще запази лихвената ставка по федералните кредитни средства (federal funds rate) в диапазона от 1,5% до 1,75%.

Днес също така Фед ще представи актуализираните си прогнози. Освен това инвеститорите очакват изказването на шефа на резерва - Джеръм Пауел за бъдещата паричнокредитна политика на американската централна банка.

Общата валута днес сутринта се разменя срещу американската при курс $1,1088 за едно евро в сравнение с $1,1092 за евро при закриване на търговията във вторник.

Курсът на долара към японската валута се покачва до 108,76 йени в сравнение със 108,72 йени в края на сесията вчера.

За едно евро на пазара дават по 120,59 йени спрямо 120,6 йени ден по-рано.

В четвъртък ще се проведе поредното заседание на Европейската централна банка от което трейдърите също не очакват измение на основните лихвени ставки, пише MarketWatch.

Вниманието на инвеститорите все повече се насочва към предстоящите на 12 декември парламентарни избори във Великобритания. Анкета, проведена от YouGov, показва, че консерваторите могат да получат по-малко места в Палатата на общините, отколкото ес очакваше.

На този фон фунтът стерлинг губи стойност и спада към долара от $1,3156 за паунд до $1,3135 за паунд. Спрямо европейската валута британската валута поевтинява до 1,1847 евро при 1,1860 евро за паунд във вторник.

Премиерът Борис Джонсън, лидер на британските консерватори насрочи извънредни избори на 12 декември, разчитайки, че новият състав на парламента ще подкрепи неговата сделка за Brexit.