В началото на валутната търговия във вторник курсът на американския долар слабо се променя по отношение на другите основни световни валути. В същото време японската йена поевтинява на фона на растящо инвеститорско търсене на по-рискови активи, след като САЩ се отказа въвежда вносни мита за мексиканските стоки.

Днес сутринта на пазара за едно евро дават по $1,1316 в сравнение с $1,1312 при закриването на търговията в понеделник.

Общата валута поскъпва по отношение на японската до 122,92 йени за едно евро спрямо нивото 122,67 йени за долар ден по-рано.

"Зелените пари" се търгуват сутринта по 108,63 йени за долар в сравнени с курса 108,45 йени за долар.

Британският фунт стерлинг се разменя във вторник сутринта по $1,2680 за паунд при ниво $1,2685 в предишната валутна сесия, а спрямо общата валута по 1,1203 евро за паунд при курс 1,1213 евро ден преди това.

Японската валута продължава да се понижава по отношение на долара втори пореден ден, независимо то новите заплаши на президента Тръмп по отношение на Китай. Вчера той на два пъти заяви, че ще повиши митата за китайски стоки на сума $300 млрд. , ако в рамките на срещата Г 20 в края на месеца не се проведат преговори с китайския лидер Си Дзинпин.

Но настроението на участниците на пазара като цяло се подобри благодарение на договореностите между САЩ и Мексико, които позволиха да се избегне въвеждането на нови мита върху мексиканския внос в Щатите.