Синдикът, който управлява активите на обявената в несъстоятелност борса за криптовалути Mt. Gox, продаде още 25.98 млрд. йени (230 млн. долара) в Bitcoin и Bitcoin Cash.

Продажбите са извършени след последната среща на кредиторите на 7 март, при средна цена от 8100 долара за Bitcoin (значително над сегашните около 6400 долара). Досега от Mt. Gox беше продадена криптовалута на обща стойност 43 млрд. йени (около 381 млн. долара) от общите й активи за 1.9 млрд. долара.

Хакери откраднаха още $60 милиона в криптовалута

Хакери откраднаха още $60 милиона в криптовалута

Жертва е японска криптоборса

Японската криптоборса, която в миналото беше най-голямата платформа за търговия с Bitcoin, преди 4 години стана жертва на хакерска атака, при която изгуби 850 000 биткойна, оценявани на около 500 млн. долара.

Криптовалутата би струвала над 5 млрд. долара по сегашни цени. Кибер атаката се оказа фатална за борсата, която обяви фалит и поиска защита от кредиторите.

Хакери откраднаха €1 милиард и ги изпраха чрез криптовалути

Хакери откраднаха €1 милиард и ги изпраха чрез криптовалути

Престъпната схема е действала 5 години в 40 държави

Управлението на активите й бе поверено на Нобуаки Кобаяши - адвокат от Токио, специализиран в производства по несъстоятелност, който се ангажира да продаде криптовалутите, опитвайки се да получи възможно най-високата цена.

Кобаяши бързо се прочу в криптосредите, получавайки прякора "Китът от Токио", заради голямото количество виртуални монети, които контролира. Инвеститорите в криптовалути следят внимателно ходовете му, тъй като те влияят на цената на цифровите монети.