Въпреки различните трусове в глобалната криптоиндустрия и движенията нагоре и надолу при цената на Биткойн, най-популярната криптовалута в света безспорно е един от най-успешните активи през последното десетилетие. BTC преживя значителен ценови скок от самото си създаване, като печалбите достигнаха няколко хиляди процента.

Именно тези забележителни резултати привлякоха вниманието на известни световни финансови институции, сред които BlackRock - най-големият в света мениджър на активи, надзираващ активи за близо $10 трилиона. Именно BlackRock е наричан от все повече експерти "новият крипто крал", пише Finbold. 

Най-добрият индустриален анализатор Ерик Балчунас вярва, че сегашният процент на придобиване на $BTC от страна на Blackrock скоро ще го издигне начело на групата, изпреварвайки известния MicroStrategy. Първият вече е на път да изпревари Microstrategy, най-големият притежател на $BTC, още следващия месец.

Биткойн ETF: Сделки за $4,6 милиарда за първите 24 часа

Биткойн ETF: Сделки за $4,6 милиарда за първите 24 часа

Доминират познати борсови имена

Институционалните играчи изразиха предпочитание към спот Биткойн ETF (борсово търгуван фонд), за да намалят рисковете. Наскоро Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) одобри 11 спот ETF за Биткойн (BTC), включително един от BlackRock. По данни на CryptoQuant, BlackRock притежава 28 622 BTC на стойност приблизително $1.144 милиарда, което го прави и втория по големина притежател на BTC сред одобрените от SEC фондове, отстъпвайки на GrayScale.

Като най-голям мениджър на активи в света, навлизането на BlackRock в индустрията на криптовалутите отразява внимателно обмисляне на потенциалните рискове, като подчертава значителните перспективи на актива. Спот BTC ETF-ите вече привлякоха значителен приток, като очакванията са за продължаване на растежа през годината.

BlackRock неизбежно ще спечели първото място сред най-големите притежатели на Биткойн в света, въпросът е само кога ще се случи това. Така или иначе, вече е очевидно нарастващото приемане на децентрализираната и трансформираща природа на криптовалутите в традиционната финансова екосистема. Наближава нова ера на сътрудничеството между традиционните финансови гиганти и дигиталните активи.

Какви са перспективите пред инвестициите в Биткойн

Какви са перспективите пред инвестициите в Биткойн

Колко може да поскъпне най-голямата криптовалута?