Фунтът стерлинг в началото на валутната търговия в четвърт успява да удържи голяма част от завоюваните вчера позиции. Премиерът Тереза Мей преодоля поискания от консерваторите вот на недоверие, спечелвайки си време, за да опита за убеди парламента да приеме споразумението с ЕС за Brexit.

Британският премиер каза, че ще слезе от поста си на партиен лидер до следващите избори през 2022 година. Тереза Мей получи подкрепата на 200 от 317-те депутати.

Днес сутринта фунтът стерлинг леко спад по отношение на долара - с 0,09% - до $1,2618. В хода на вчерашната търговия паундът отскочи от 20-месечмното си дъно в нивото $1,2477, поскъпвайки с 1,1 процента след гласуването.

Еврото се търгува без резки колебания преди днешното заседание на Европейската централа банка. Преди това общата валута се покачи на фона на съобщенията, че Италия е понижила дефицита по бюджета си за следващата година и очаква Еврокомисията да го одобри.

Общата валута днес сутринта струва спрямо американската по $1,1366 за едно евро в сравнение с $1,1317 за евро в края на търговията в Ню Йорк вчера.

Доларът се покачва с 0,15 процента към японската валута - до 113,44 йени за долар на фона на растящия интерес към рисковите активи.