Южнокорейски прокурори нахлуха в офисите на Upbit, един от най-големите борси за криптовалута в света. Разследващите са претърсили офисите на борсата в четвъртък и петък, съобщават корейски медии, цитирани от Bloomberg.

"В момента Upbit е обект на разследване от прокурорите и сътрудничи", се казва в известие на компанията, добавяйки, че услуги като транзакции и тегления не са били засегнати и клиентските активи са в безопасност.

Южна Корея забрани Bitcoin

Още една голяма развита икономика забрани Bitcoin

Банките и фирмите нямат право да търгуват с криптовалутата, нито да я издават

През последните 24 часа през криптоборсата са преминали трансакции за 1.6 млрд. долара, което я превръща в най-голямата в Южна Корея и 4-ата най-голяма в света, по данни на Coinmarketcap.com.

Южна Корея наложи репресии на криптоиндустрията, за да се бори с прекомерните спекулации и незаконни дейности като пране на пари. Мерките на корейските власти са част от усилията на правителствата по цял свят да наложат контрол на пазарите на дигитални валути.

Третият най-голям пазар на bitcoin нанесе тежък удар върху криптовалутите

Третият най-голям пазар на bitcoin нанесе тежък удар върху криптовалутите

Нови регулации в страната премахват едно от предимствата на виртуалните пари

През последните няколко месеца корейските власти нахлуха в няколко по-малки криптоборси, обявиха за незаконни първоначалните монетни предлагания и забраниха на непълнолетни, чужденци и финансови институции да търгуват на борсите в страната.

Южна Корея последва Китай и забранява търговията на bitcoin

Южна Корея последва Китай и забранява търговията на bitcoin

Проверки в няколко борси за неплащане на данъци през седмицата

Преди репресиите, Южна Корея беше нещо като начална точка за глобалната криптомания. Обемът на търговията на местните борси полетя в небесата в края на миналата година, като Bitcoin и други символи носеха големи пeчалби в страната спрямо международните пазари.

Бумът разтревожи служители, включително премиерът Лий Нак-йон, който заяви, че криптокомпонентите може да корумпират младежите. Търговската активност и цените оттогава се понижиха, след като властите затегнаха ограниченията.