Звеното за финансово разузнаване (FIU) на Южна Корея започна разследване на финансовите операции на крипто борсата OKХ на територията на страната. То е предизвикано от твърдения за неправомерни действия, става ясно от констатации на организацията, цитирани от световните сайтове за криптовалути.

Изглежда, че OKX може да е заобиколила разпоредбите, като е извършвала недекларирани дейности в рамките на Южна Корея, твърдят от Асоциацията на борсите за дигитални активи (DAXA). Разследването е насочено конкретно към маркетинговите практики на OKX, за които се твърди, че са включвали използването на местни инфлуенсъри за привличане на корейски потребители. Тази стратегия предизвика значителни правни и етични опасения.

Турция е все по-близо до регулирането на крипто активи

Турция е все по-близо до регулирането на крипто активи

Страната е в сивия списък на Работната група за финансово действие (FATF)

OKХ е третата по големина в света борса за фючърси върху криптовалути. Липсата на поддръжка на корейски език на уебсайта на OKX допълнително влоши ситуацията, привличайки вниманието на финансовите органи, които подчертават значението на прозрачните сделки с корейски клиенти.

Спазването на законите на Южна Корея е от решаващо значение за крипто борсите, които се стремят да обслужват нарастващата потребителска база в страната, която се очаква да достигне 12,02 милиона до 2028 година. Въпреки това, рекламните усилия на OKX, особено в платформата Telegram, предполагат целенасочен опит за навигиране на регулаторните изисквания.

Според крипто експертите, дейностите на OKX могат да нарушат Закона за специфичната финансова информация, особено когато са насочени към корейските потребители чрез влиятелни лица в социалните медии.

Продължаващото разследване на FIU подчертава значението на спазването на нормативните изисквания и защитата на инвеститорите в сектора на криптовалутите.

Крейг Райт ли е създателят на биткойн Сатоши Накамото

Спекулант или не: Това ли е създателят на биткойн?

Лондонски съд ще се произнесе