Биткойнът навлезе в един от най-силните си исторически периоди от годината. Водещата криптовалута отбелязва ръстове през април през 6 от последните 10 години, като средната възвръщаемост е над 17%, показват данните на доставчика на криптоуслуги Matrixport, цитирани от CoinDesk.

През последните 10 години април е най-добрият месец за криптовалутата през първата половина на годината и третият за цялата.

"Скорошното бичо рали при американските акции би трябвало да има положителен ефект за криптовалутите, особено след като навлизаме в април, който е силен за американските акции (SP500 +2,6%, Nasdaq +2,9%), за биткойна (+17%) и етера (+46%), коментира Маркус Тийлен - ръководител на звеното за изследвания и стратегии на Matrixport.

"Всички рискови активи трябва да отчетат рали", допълва експертът.

Биткойнът изпревари златото с 10 пъти: идва ли нов ценови бум за криптовалутата

Биткойнът изпревари златото с 10 пъти: идва ли нов ценови бум за криптовалутата

Прминава ли BTC от рискова към защитена инвестиция

Биткойнът поскъпна с 23% през март, с което увеличението на цената от началото на годината е 67%.

Най-популярната криптовалута изпревари най-добре представящата се стока през 2023 година, а именно златото, с почти десет пъти. Това обяви през март маккростратегът в Bloomberg Intelligence Майк Макглоун.

Експертът смята, че "биткойнът се насочва към период на значителен възход".

Едно от основните предимства на криптовалутата пред златото е потенциалът му за дългосрочен растеж. Докато златото се смята за сигурен актив в от векове, биткойнът съществува малко повече от десетилетие.

И тъй като все повече хора осъзнават потенциала на BTC като средство за съхранение на стойност, приемането му вероятно ще продължи да нараства, подчертава експертът.

Възможно ли е биткойнът да стане глобално платежно средство?

Възможно ли е биткойнът да стане глобално платежно средство?

Какви са "предизвикателствата"