Още един достъпен модел от марката Honor, собственост на Huawei, вече е в продажба в България. Брандът се опитва да увеличи пазарния дял на китайския производител в ниския и средния ценови класове.

Honor 10 Lite бе представен пред журналисти днес. Моделът ще се опита да достигне до потребителите с три основния послания: 24MP предна камера, стилен дизайн и достъпна цена.

Брандът става все по-популярен в България и от компанията се похвалиха, че през последната година нивото на разпознаваемост сред родните потребители се е покачило до 33 процента. Това се отразява и на продажбите, като за първото полугодие на миналата година продажбите растат със 150 процента спрямо същия период на предходната година. На някои пазари, като Испания, увеличението достига цели 500 процента.

Moto G7 - моделите, с които Motorola иска да влезе в топ 3 по продажби в България

Moto G7 - моделите, с които Motorola иска да влезе в топ 3 по продажби в България

Те вече са налични у нас

Honor 10 Lite предлага 24MP предна камера с изкуствен интелект. От компанията увериха, че тя прави "толкова добри снимки, колкото и основната". Задните две камери са съотвено 13MP и 2MP.Моделът е с 6,21-инчов дисплей с прорез в горната част и резолюция от 1 080 х 2 340 пиксела. Телефонът разчита на процесор Kirin 710 и 3GB RAM. Вътрешната памет за българския пазар е 32GB.

Сред останалите характеристики на телефона трябва да отбележим дизайна, за който от компанията посочиха, че наподобява този на далеч по-скъпи модели. Той се предлага в три цвята: синьо, небесно синьо и черно.

Цената му е 429 лева.

От компанията представиха и нов "умен" часовник: Honor Watch. Той ще се предлага в два цвят и предлага водоустойчивост до 50 метра. Моделът ще влезе в продажба от следващия месец срещу 369 лева.

Снимка 405792

Източник: Honor