Китайският технологичен производител Huawei продължава да набира скорост, като остави зад гърба си прекия си конкурент Xiaomi и се нареди след лидерите Apple и Samsung в надпреварата за пазара на смартфони.

От компанията дори имат амбиция да отхапят от дела на новия флагман на корейската марка Galaxy S7. Вчера от Huawei пуснаха своя нов смартфон Honor 8 на пазара в САЩ, след като той излезе в Китай преди месец. Идеята на фирмата е той да се конкурира с повече от успешния модел на Samsung.

Galaxy S7 може да донесе най-голямата печалба на Samsung за последните години

Galaxy S7 може да донесе най-голямата печалба на Samsung за последните години

Ще излезе ли корейската компания от кризата?

Амбициите на китайската корпорация имат основа, като мобилното устройство прави впечатление дори само с дизайна си. Лъскавият смартфон хваща окото с блестящ корпус, особено този в сапфиреносиньо. Той се предлага още в черно и бяло.

Корпусът е от полирано стъкло, като задната камера също е покрита от него, а екранът на Honor 8 е малко по-голям от този на Galaxy S7 – 5,2 инча. Той обаче е по-малък от този на iPhone 6S Plus, който е 5,5 инча.

Смартфонът на Huawei разполага с 12 мегапиксела двойна задна камера. Хубавото е, че устройството предлага опции за правене на снимки дори когато е заключено, като се използва бутона за звука.

Сега е моментът Samsung да открадне клиентите на Apple. С Galaxy Note 7

Сега е моментът Samsung да открадне клиентите на Apple. С Galaxy Note 7

Експерти смятат, че компанията има потенциал да изпревари конкурента си

От китайския производител твърдят, че батерията на смартфона е бързо зареждаща се, като може да достигне до 50% за половин час, пише CNN Money.

Цената на Honor 8 ще зависи от паметта на устройството. Най-евтино ще бъде това с 32 GB памет – 400 долара. Моделът с 63 GB памет ще се продава за 450 долара. За сравнение Samsung Galaxy S7 с 32 GB памет е на цена около 550 долара.