Партньорството на Richard Mille с Ferrari вече чупи рекорди. Престижният швейцарски производител на часовници представи най-новия си модел, наречен RM UP-01 Ferrari. Часовникът идва само няколко месеца, след като Bulgari представи новия рекордьор за най-тънък часовник в света.

Дебелината на Bulgari Octo Finissimo Ultra достигна 1,80 мм, което през месец март го направи най-тънкия часовник, произвеждан някога. Вече обаче има нов шампион. Дебелината на този нов ултратънък часовник е едва 1,75 мм, като така той изпреварва Bulgari с цели 0,05 мм.

Снимка 580255

Източник: Richard Mille

За разлика от Bulgari, RM е монтирала целия механизъм, който е дебел само 1,18 мм, в корпуса - вместо гърбът на корпуса да служи като основна плоча, каквато е обичайната процедура.

Най-скъпият часовник в света е продаден на търг за $31 милиона

Най-скъпият часовник в света е продаден на търг за $31 милиона

Изработен е от луксозната марка Patek Philippe

Изключително плоският калибър RMUP-01 разполага с часове, минути, секунди и селектор на функциите, разположени в широкия, невъзможно тънък дизайн на корпуса.

Снимка 580256

Пластината на механизма, използвана за този часовник, е скелетизирана и е подложена на множество тестове за здравина, които ѝ позволяват да издържа на ускорения от над 5000 Gs.

RM UP-01 Ferrari ще бъде ограничен само до 150 екземпляра и ще се продава за внушителната цена от $1,88 милиона.

Google представи нови смартфони, часовник и таблет

Google представи нови смартфони, часовник и таблет

Компанията ще произведе собствен смарт часовник за първи път