Google представи разширена гама от хардуерни устройства тази седмица - още един знак, че се ангажира да излезе извън основния си рекламен бизнес и да се конкурира с продукти на Apple.

Компанията обяви три нови смартфона и смарт часовник, както и планове за пускане на нов таблет през следващата година. Google обяви актуализации на няколко от най-популярните си инструменти, включително Maps, Google Translate и основната търсачка.

Нови смартфони Pixel

Двата нови смартфона са Pixel 7 и Pixel 7 Pro. Очаква се да бъдат пуснати тази есен. Ще струват 449 долара и ще бъде налични на 21 юли.

Pixel Watch

Google планира да произведе нов и собствен смарт часовник за първи път.

Той ще бъде съвместим с услуги като гласовия Google Assistant, Google Maps и Google Wallet.

Pixel Watch ще бъде наличен през есента, заедно с гамата Pixel 7. Google ще има и нов таблет Pixel, който според компанията ще бъде пуснат през 2023 г.

Освен хардуера, ще има редица нови софтуерни актуализации. Потребителите на Google Maps скоро ще могат да получат реален изглед на определени градове чрез 3D изглед на популярни забележителности, ресторанти и бизнеси, за да визуализират по-добре пространството.

Това ще позволи на потребителите да видят как изглежда районът в различни часове на деня, колко е натоварен, както и да проверят трафика.

Това ще бъде налично в Лос Анджелис, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско и Токио по-късно тази година на всички мобилни устройства, използващи операционната система Android на Google. Компанията заяви, че планира да добави още градове, докато развива функцията.

Преводач

Google добавя 24 езика към своя инструмент за превод, Google Translate - ход, който според компанията се фокусира върху езиците на Африка и Индия като цяло и езиците, които обикновено не се обслужват от технологиите.

Те включват кечуа, който се говори в Андите, особено в Перу; лингала, език, който се говори в Демократична република Конго; асамски, който се говори в североизточна Индия; и тигриня, която се говори в Етиопия и Еритрея.

Функция, която се въвежда през следващите месеци, ще улесни потребителите да поискат личната им информация, като телефонни номера, имейл и домашни адреси, да бъде изтрита от резултатите от търсенето.

Google планира да позволи на потребителите да персонализират какви реклами виждат, докато сърфират в интернет, с възможността да избират марките и видовете реклами, които искат и не искат да виждат.