Samsung разкри, че новите "флагмански" смартфони от серията Galaxy S22 ще бъдат частично направени от "боклуци". Това се посочва в съобщение на компанията, цитирано от Лента.ру.

По думите на представители на корпорацията, Samsung използва материал от изоставени в океана рибарски мрежи, за направата на калъфи за своите смартфони.

"Сега и в бъдеще Samsung ще използва рециклирана океанска пластмаса в цялата си продуктова линия", се отбелязва в съобщението. От компанията уточняват, че изборът на този материал ще повлияе положително на решаването на проблема със замърсяването на околната среда.

От Samsung обясняват, че компанията планира да продължи да използва рециклирани и използвани материали, както и рециклирана хартия.

По оценка на експерти, всяка година около 640 хил. тона стари рибарски мрежи се хвърлят във водата. "Мрежите-призраци улавят и заплитат морски обитатели, увреждат коралови рифове и естествени местообитания на риби и дори се озовават в нашите източници на храна и вода".

Анонсът на флагманските смартфони от серията Galaxy S22 е насрочен за 9 февруари. Серията от топ устройства ще включва Galaxy S22, S22+ и S22 Ultra.

През септември 2021 г. Apple съобщи, че iPhone съдържа фрагменти от пластмаса от бутилки - те се използват при изработката на антени. Също така, при създаването на смартфони се използват само рециклирани редки елементи.

Печалбата на Samsung нарасна с 50%

Печалбата на Samsung нарасна с 50%

Приходите на най-голямата корейска компания растат с 23%