От днес, 25 януари, започват предварителните поръчки за два дългоочаквани нови модела на китайския производител Huawei. P50 Pro и P50 Pocket идват в България на 6 февруари на препоръчителни цени от 2 199 лв. и 2 799 лв., съответно, като и двата идват с комплект безжични слушалки FreeBuds 4.

P50 Pocket

Huawei P50 Pocket е иновация в моделната гама на компанията. Сгъваемият телефон се отличава с компактните си размери: той е тънък 15,2 мм в затворено състояние и 7,2 мм в разгънато.

Моделът има два екрана. Основният е 6,9" OLED със съотношение на страните 21:9. Вторият, който се намира на предния капак, е предназначен да дава лесен достъп до избрана информация и управление на музиката, справка с календара, нотификации, както и за правене на снимки и видеа.

Снимка 561163

Източник: Huawei

Както е известно на привържениците на марката, P-серията е фотографски ориентирана. P50 Pocket идва с нова фотографска система с три камери — 40MP основна, 13MP ултраширока и 32MP Ultra Spectrum камера. Тя "идва с мощна комбинация от хардуер и софтуер, както и тунинговане на над 2 000 цвята, съобразно с начина, по който ги възприема човешкото око, за да се получи максимално естествено усещане от финалния резултат", обясняват от компанията.

Благодарение на сгъваемия формат, смартфонът използва алгоритми за портретни селфита с основната камера, като използва сензора й за подобряване на изображенията дори в условия на ниска осветеност.

Huawei P50 Pocket идва и с мощна батерия (4 000mAh) и поддържа бързо зареждане с техлогията 40W HUAWEI SuperCharge. С този модел дебютира и режимът Super Privacy Mode, който автоматично деактивира камерите, микрофона и геопозиционирането при затваряне.

В България моделът ще се продава в текстуриран бял цвят.

P50 Pro

На българския пазар стъпва и P50 Pro, който предлага най-мощната фотографска система на Huawei. Моделът въвежда първата Dual-Matrix Camera система със Super Main Camera Matrix, включваща RGB камера, монохромна камера и мултиспектърен сензор. "Благодарение на технологиите True-Chroma Shot и XD Fusion Pro с нова Super Colour Filter система, True-Chroma Image Engine и Super HDR снимките, направени с Huawei P50 Pro, са богати на цветове и детайли и дори при ниска осветеност пресъздават максимално картината, която вижда човешкото око", коментират от компанията.

Снимка 561162

Източник: Huawei

Снимането на силно отдалечени обекти също вече не е проблем. Huawei P50 Pro разполага с перископна камера, осигуряваща до 100-кратно приближение, ултра-широка камера и стабилизация. Благодарение на тях можете да получите ясни снимки от ръка на малки обекти или обекти, които се намират много далеч. P50 Pro поддържа и HUAWEI XD Optics - система, която коригира оптичното разминаване и възстановява детайлите в изображението.

P50 Pro идва с по-голям екран и 4 360mAh батерия, 66W Wired & 55W Wireless HUAWEI SuperCharge. Стъкленият 3D извит дисплей поддържа честота на опресняване от 120Hz и 300Hz опресняване при докосване.

Смартфонът идва и с двойка стерео говорители и е IP68 сертифициран за устойчивост на прах и вода.

Устройството се предлага в две тоналности - Cocoa Gold - какаово златно, и Golden Black - черно.

P50 Pro и P50 Pocket са базирани на EMUI 12 и идват със собствения магазин за приложения на компанията - AppGallery, с вградена търсачка Petal Search, с още по-богато портфолио от глобални и локални приложения.