Технологичният гигант Xiaomi през последното десетилетие стана разпознаваемо име далеч извън родния си Китай. Компанията разраства не само дистрибуцията, но и производството си зад граница. Сега тя ще ангажира сериозен производствен ресурс в Индия.

Какво ново: Големият производствен контрактор Dixon Technologies обяви, че започва партньорство с индийското подразделение на Xiaomi за производство на смартфони не само за местния пазар, но и за износ.

Защо Xiaomi съкращава 10% от служителите си

Защо Xiaomi съкращава 10% от служителите си

Случващото се в компанията може да ни каже много за китайската икономика, но и за процесите в tech сектора

Новината дойде малко след след като технологичният гигант оповести планове и за производство в Индия на безжични аудио продукти заедно с местната фирма Optiemus.

Детайли: Xiaomi произвеждат телефони в Индия от няколко години, но те са само за нуждите на големия местен пазар. Те използват и индийски компоненти.

За първи път обаче Xiaomi ще използват своите партньори и за устройствата, които ще се продават на други пазари.

Най-новите смартфони на Xiaomi от серията Redmi 12C са вече у нас - ето на какви цени

Най-новите смартфони на Xiaomi от серията Redmi 12C са вече у нас - ето на какви цени

Какво предлагат бюджетните модели?

От друга страна: В специализираните сайтове и потребителски форуми не липсват критиките по отношение на качеството и на надеждността на произведените в Индия смартфони. Като причина се сочи именно използването на местни доставчици на различни компоненти.

Предстои да видим дали контролът върху качеството ще бъде подобрен.