Технологичният гигант Apple представи редица продукти на първото си събитие за годината снощи. Компанията показа изцяло нов iMac — един от най-важните продукти в историята ѝ, както и подобрени iPad Pro, дългоочакваните AirTags и нова услуга, с която Apple засилва конкуренцията си със Spotify.

iPad Pro

Очаквано, Apple обнови своите iPad Pro. Таблетите на компанията, и досега несравнимо по-мощни от всичките си конкуренти, правят огромна крачка напред и вече ще използва М1 чипсета, който Apple вложи първо в лаптопите Macbook Air и Macbook Pro. Компанията обещава 1 500 по-бързо представяне на iPad Pro при обработка на изображение и видео, както и при гейминг. Ефикасността на процесора пък носи до 10 часа живот на батерията с едно зареждане.

Снимка 527949

Източник: Apple

iPad Pro поддържат вече и Thunderbolt 3 и USB4, както и 5G свързаност и eSIM. Двата модела ще поддържат и контролерите от PS5 и Xbox. iPad Pro могат да бъдат поръчани с до 16GB RAM и до 2TB вътрешна памет.

Камерите също са подобрени, а таблетите вече разполагат и с ултраширок сензор, който обхваща 120 градуса.

iPad Pro продължава да се предлага в два размера: 11" и 12,9". При по-големият модел екранът е изцяло нов и използва Mini LED технологията, която обещава значително по-висока яркост.

Цените започват от $799 за 11" модел и $1 099 за 12,9".

iMac

За първи път от 2012 г. насам Apple обнови десктоп гамата iMac. Продуктът е сред най-важните в историята на компанията и я спаси от банкрут през далечната 1998 г.

Новият iMac има 24" 4,5К дисплей с True Tone технология. Компютърът използва същия М1 чипсет и 16GB RAM.

В духа на времето и постоянните видеосрещи, Apple добавя и 1080p предна камера.

Снимка 527951

Източник: Apple

На феновете ще се хареса още и че новият iMac е с широчина от едва 11,5 мм и е далеч по-тих от предшественика си благодарение на новия чипсет.

Десктоп компютърът ще се предлага от май срещу $1 299 за модела с 8GB RAM. Apple предоставя избор от седем светли цвята.

С него Apple представи и нови клавиатура с Touch ID.

AirTag

Компанията най-накрая представи и своите AirTag — малки джаджи, които могат да бъдат поставяни върху различни предмети и които могат да бъдат намирани чрез Find My приложението.

AirTag използват Ultra Wideband технология и имат малък говорител, с който също могат да сигнализират. Джаджите не съхраняват данни за местоположението си. Цената им е $29 за брой.

Подкаст услуга

Apple пуска и нова подкаст услуга с абонамент, която ще бъде пусната в 170 държави през следващия месец. С нея компанията цели да се противопостави на Spotify. Цената на абонамента за всеки подкаст ще бъде определят от създателите му.

Нов цвят за iPhone

iPhone 12 и iPhone 12 mini получават още един цвят. Двата модела ще могат да бъдат купени вече и в лилаво. Предварителните поръчки започват от 23 април, а продажбите от 30 арил.

Снимка 527948

Източник: Apple