Свръхзвуковата транспортна схема Hyperloop One направи още една крачка към появата си. Компанията, която стои зад тази иновативна цел, е подписала споразумение с транспортния орган, отговарящ за пътищата в Дубай, за изследване на необходимите високоскоростни отсечки в Обединените арабски емирства.

Компанията трябва да изготви подробно техническо и икономическо проучване, което да се докаже, че в крайна сметка може да се осъществи пътуване от Дубай до Абу Даби в рамките само на 12 минути.

Дубай инвестира $50 милиона в свръхзвуковия транспорт Hyperloop

Дубай инвестира $50 милиона в свръхзвуковия транспорт Hyperloop

Такава система за пренос на товар ще бъде изградена в емирството

"Технологиите се развиват и трансформират начина, по който живеем, все още ни липсват реални иновации в масовия транспорт и сегашната система е в застой. Hyperloop One е фокусирана върху транспорт, който е далеч по-ефективен, бърз и чист. Това ще промени динамиката на начина, по който се движат стоки, както и самите хора, " каза изпълнителен председател на Hyperloop One Шервин Пишевар, цитиран от CNBC.

По думите му Дубай предоставя перфектна посока пред Hyperloop One, тъй като това е глобален транспортен център на 21-ви век и неговите лидери разбират, че Hyperloop One е въвеждане в следващата ера на транспорта.

Свръхзвуковият транспорт Hyperloop може да минава и през София

Свръхзвуковият транспорт Hyperloop може да минава и през София

Тази възможност потвърди шефът на компанията Hyperloop Transportation Technologies