Facebook тества нова опция опция за потребителите - да могат да създават много и различни профили от един акаунт, обявиха от компанията. Новината идва на фона на стремежа на социалната мрежа да възобнови растежа на потребителите, които рязко намаляха.

Функцията има за цел да помогне на хората "да приспособят своя опит въз основа на интереси и взаимоотношения", заяви говорителят на Facebook (FB) Леонард Лам пред CNN Business.

Въпреки че Facebook забранява на потребителите си да имат повече от един акаунт, новата функция на практика ще им позволи да създадат до пет профила под своя акаунт, за да се ангажират с различни теми или групи от хора.

Google, Facebook и Twitter ще трябва да се справят с фалшивите новини или ги грозят сериозни глоби

Какви глоби могат да "отнесат" Google, Facebook, Twitter, ако не се справят с "дийпфейк"?

Технологичните гиганти могат да загубят до 6% от глобалния си оборот

Това може да включва профили, предназначени за ангажиране с близки приятели, с колеги, както профил, посветен на конкретно хоби като игри например.

Промяната настъпва в момент, когато компанията майка на Facebook Meta изпитва забавяне на растежа на печалбата и силна конкуренция от платформи като TikTok, с които се бори за времето и вниманието на потребителите. През февруари тази година социалната мрежа шокира инвеститорите, като публикува рязко спиране на тримесечния растеж на потребителите си.

Facebook засилва съперничеството си с TikTok

Facebook засилва съперничеството си с TikTok

Компанията иска да е силен конкурент на китайската социална мрежа